laupäev, 15. juuli 2017

Pajusi mudajooks 2017


Meeste põhiklassi poodium. Foto: Heiki Rebane

Enne starti kuulasin Mardo muljeid eelmise aasta jooksust ja häälestasin end vastavalt sellele. Milline siis eelmise aasta rada oli? Pigem selline jooksurada mõningaste muda ja veetakistustega. Lihtne seega, mõtlesin endamisi.
Start antud ja hakkaski jooks pihta jooksmisega mööda põlluserva, hiljem ülesküntud maal ja siis ka törts läbi heina kuni algas mudajooks pihta selle kõige ehedamal kujul. Alustuseks 1,5! kilomeetri pikkune kraav, kus vesi kohati puusani ja üle sellegi. Kraavipõhi ja küljed koosnesid mudasest pinnasest. Siinkohal kerkis ka üles sedasorti võistluse "hall ala" ehk kuidas peaks ikkagi taolisi takistusi läbima?
Kas läbi vee, kraavi keskelt, veest väljas ääres? Nii mõnigi üritas seal seanahka vedada ja kuivemat teed pidi liikuda kuid terve mõistus sai siiski võitu ja seltskond eesotsas liikus ühisel sammul ikkagi enamjaolt vees. Antud kraavid seljatatud saabus selle võistluse kõige ebameeldivam osa, kus rehvisilla ületusel oli rajamärgistus ebapiisav ja esimesed viis-kuus võistlejat, sealhulgas ka mina panime sealt otse võssa ja jäime toppama kuna ei saanud enam aru kuhu rada edasi läheb. Peale mõningast peataolekut saime siiski, kaaskannatajate sajatuste saatel korraldaja pihta, tagasi õigele rajale. Selle jama peale olid aga tagant nii mõnedki mehed meist mööda saanud. Õnneks lõpptulemusele see erilist märki ei jätnud kuna toimus võistluse esimeses pooles ja aega mööduda oli piisavalt. Edasine oli aga muda-jooks-muda-jooks-muda-jooks jne. Kuniks saabus võistluse kõige mudasem takistus ehk peale väikest jooksulõiku tuli puusani mudas sumbata. Proovisin seal ujuda kuid vee kiht oli õhuke ja vesi jääkülm. Päris palju aega kulus seal roomates, kõndides, ujudes kuid õnneks olid tingimused võrdsed ja teistel sama raske. Sel hetkel nägin veel jooksu hilisemat võitjat Mardot silmapiiril jooksmas kuid tema kinnipüüdmisest ei unistanudki. Pigem olin ametis sellega, et mehed tagant järgi ei jõuaks. Edasine kuni finišini oli jälle muda-jooks-mudas roomamine-jooks-muda vms. kuniks saabus takistus "üle rehvide". Lendasin sinna hooga peale kuid üle ei saanud, tagurdasin ja võtsin hoogu ning proovisin uuesti kuid ikka tulutult. Sel hetkel oli tunne, et pean tagant tulevad konkurendid järgi ootama, et ehk saab koos üle :) Võtsin end siiski kokku ja lendasin uuesti hooga peale ja seekord õnnestuski üle vinnata - väga hull takistus. Edasine aga veidike muda ja lõpp juba puhas jooksurõõm. Jooksja artiklit lugedes oli üllatus suur kui nägin, et järgmine lõpetaja kaotas mulle vaid 1,7 sekundiga. Arvasin, et vahe on pikem ja päris lõpus kõike välja ei pannud - vedas.

Selline "lihtne" jooks siis sedakorda :)

Sel nädalal sai ka jalad kõhu alt välja võetud ja taas vähe rohkem trenni tehtud:
E: jooks 5km, millest 1km punases
T: lõigud 6*30sek + 1:30 puhkus
K: rattaga metsas singlitel 1:10 (adrenaliini pakkuv sõit)
N: puhkus
R: rullsuusatamine 1:30 (aeroobne)
L: mudajooks :) ca 1h
P: puhkus


2 kommentaari:

  1. Järgmisel aastal jälle? :) Ahjaa, Pajusi valla FB lehel nüüd suur galerii üleval.

    VastaKustuta
  2. Karta on, et järgmine aasta uuesti :) Galerii päris hea, muda jätkus kõigile :D

    VastaKustuta